Збратимување на ЛК Пантелејмон со ЛГ Ѓузел Истанбул, Турција

Збратимување на ЛК Пантелејмон со ЛГ Ѓузел Истанбул, Турција

Збратимување на ЛК Пантелејмон со ЛГ Ѓузел Истанбул, Турција со Интернационалниот директор Оја Себук, Гувернерката на Д132 Јелица Кртолица и Гувернерот на Д118-Т Фусун Кантемир

Присуство на првата активност на новоформираниот клуб ЛК Изгев - Штип

Присуство на првата активност на новоформираниот клуб ЛК Изгев - Штип

Присуство на првата активност на новоформираниот клуб ЛК Изгев - Штип

Посета на Гувернерот и регионалниот претседавач на ЛК „Крушево“

Посета на Гувернерот и регионалниот претседавач на ЛК „Крушево“

28 Март, Посета на Гувернерот на Дистрикт 132, г-ѓа Јелица Кртолица и регионалниот претседавач, г-дин Маријан Талев на ЛК „Крушево“ .На состанокот, гостите беа запознати со тековните и планираните активности и проекти на нашиот клуб, беа споделени одлични искуства од нивна страна, како и наше запознавање со идните активности на Дистриктот 132. Многу е полесно кога знаеш дека зад тебе стојат луѓе кои се совршен пример за СЛУЖБА НА ЗАЕДНИЦАТА И ХУМАНОСТ. We serve!

Трет Состанок на Кабинетот на Гувернерот на Д132

Трет Состанок на Кабинетот на Гувернерот на Д132

Трет Состанок на Кабинетот на Гувернерот на Д132 во Струмица

Садење бели рози

Садење бели рози

Садење бели рози за почист воздух

Присуство на Bon Vivant

Присуство на Bon Vivant

Присуство на Гувернерот на Д132 на настанот Bon Vivant во Битола во орагнизација на ЛК Кабадаја битола

Празници се ближат!

Празници се ближат!

Празници се ближат! Празници се ближат! Тоа е рефренот што го слушаме од сите можни страни и на сите места каде што сме: дома, на работа, во автомобил, по кафеата или од слушалките приклучени на нашите мобилни телефони. Буквално сите се задолжени да не однесат до таа бајка наречена празник, Нова година. а надвор, гранките на дрвјата подготвени да ни раскажат дека зимата е веќе тука

Вториот состанок на Кабинетот на Гувернерот на Д 132 Македонија

Вториот состанок на Кабинетот на Гувернерот на Д 132 Македонија

Во Битола, на седми декември, се одржа вториот состанок на Кабинетот на Гувернерот на Д 132 Македонија. На дневен ред меѓу другото беа: актуелната состојба во клубовите, нивните активности, едукациите, тековните активности поврзани со младинската размена, новата Веб страница на нашиот дистрикт

Бели рози за почист воздух.

Бели рози за почист воздух.

Ги има насекаде, во разни бои, црвени, бели, розеви, жолти, дури и сини, големи како цели дрвја кои се испреплету ваат по оградите, жбунести, со ситни и крупни цветови, миризливи или не, но едно им е заедничко – прекрасни се!

Договор за соработка на Д132, Д129 и Д126 за акцијата „Бели Рози“

Договор за соработка на Д132, Д129 и Д126 за акцијата „Бели Рози“

Во прилог е договорот за соработка на Д132 Македонија, Д129 Словенија и Д126 Хрватска за акцијата „Бели Рози“