ЛК Скопје ја реализираше акцијата „Донација на столчиња во Пунктот за бездомни лица во Момин Поток„

ЛК Скопје ја реализираше акцијата „Донација на столчиња во Пунктот за бездомни лица во Момин Поток„

На 26.12.2014. година нашиот клуб ја реализираше акцијата „ Донација на столчиња во Пунктот за бездомни лица во Момин Поток „.

 

Делегацијата која ја сочинуваа членови на ЛК Скопје, ја предадоа донацијата на претставниците на Црвениот Крст СКопје,  који се заблагодарија на нашата подршка за оние на кои им е најпотребна.

 

Пунктот за бездомни лица функционира седум години и нуди услуги за лицата кои немаат свој дом. Целта е да овозможи оваа категорија граѓани да ги остварат основните човекови права и да се реинтегрираат во општеството.