Светски ден на среката

Светски ден на среката

Лајонс клубот „СкопјеАлфа“ заедно со Лео клубот „Скопје“, во четврток на Градскиот плоштад во Скопје со почеток во 16 часот, симболично го одбележи 20 март, интернационалниот Ден на среќата. На овој настан, Лајонсите и Леовците од Лајонс клубот „Алфа – Скопје“ и Лео клубот „Скопје“ поделија 100 балони со испечатено лого на Лионс и Лео и спонзор Месер и поделија преку 100 мисли за среќа со желба да го разубават денот на случајните минувачи. Настанот е поддржан и од целиот Лајонс Дистрикт 132 Македонија,