Донација на книги и речници на децата од Детско Село

Донација на книги и речници на децата од Детско Село

Во јануари 2014, Дика Џиковска, Наде Пенова, Гапиќ Лилјана и  Бојана Тозија го посетија Детско Село куќа бр.6 и на децата им поклонија повеке книги од странска литератра и речник со што ЛК Светлина го подржа светското движење на описменување и подобрување на писменоста.