Хуманитарна забава / Charity Party

Хуманитарна забава / Charity Party

По повод месецот на дијабетесот и Меѓународниот ден на дијабетесот (14 ноември), организиравме хуманитарна забава за собирање на средства за едукација на децата со дијабетес. Настанот беше многу успешен, присуствуваа околу 150 луѓе и собравме 16 831 ден. Со тоа се вклучивме во светската кампања во борбата со дијабетесот.

In November, the International Diabetes Awareness Month, and before the International Diabetes Day (14 November), we organized a charity party with the intention of raising funds for the education of the children with diabetes. The event was very successful. It was attended by approximately 150 people and we managed to raise 270 EUR. Hence, we took part in the global campaign for fighting diabetes.