Информации за Игнис

Опис:
Претседател: Леа Матевска Потпретседател: Анита Филева; Секретар: Симона Колевска; Благајник: Лорета Матевска; Менаџер на членство: Бојан Илиевски;

Активни членови:
* Леа Матевска (lea_matevska@hotmail.com) * Анита Филева * Лорета Матевска * Симона Колевска * Бојан Илиевски * Стефан Колевски * Антоанела Филева * Теди Филдишевска * Деспина Ковачева * Александар Ристовски * Ненад Пајиќ * Гордана Бадаровска * Емилија Симоновска * Ангела Јаневска * Кирил Бојаџиевски * Слободан Павловски * Никола Макрешански * Марина Илиевска * Александра Илиевска * Анета Трајковска

Активности на Игнис

 • 30 / 05 / 2016
  Eye - screening за деца од градинка

  Eye - screening за деца од градинка

  Лео Клуб Скопје ИГНИС беше дел од тимот кој изврши очен преглед на деца на возраст од три до шест години, во градинката "Раде Јовчески Корчагин". Оваа акција се врши на ниво на Дистрикт 132 Македонија. Leo Club Skopje I...

 • 29 / 05 / 2016
  Состанок

  Состанок

  Редовен состанок на Лео Клуб Скопје ИГНИС на кој, помеѓу останатото, се дискутираше раководството за наредната фискална година, Лео конвенцијата и плановите за учество на клубот во неколку очни прегледи на деца од градин...

 • 14 / 05 / 2016
  8-ма Лајонс Национална Конвенција

  8-ма Лајонс Национална Конвенција

  На 14-ти мај се одржа 8-мата Национална конвенција на Лајонс Дистрикт 132 Македонија, на која присуствувавме и ние, Леовците. #Служиме Leo representatives on the 8th Lions National Convention, held on 14th May 2016. #...

 • 19 / 03 / 2016
  Лео ИГНИС на Чартер вечер на 2 нови Лајонс Клубови

  Лео ИГНИС на Чартер вечер на 2 нови Лајонс Клубови

  На 19.03.2016 претставници на Лео Клуб Скопје ИГНИС присуствуваа на Чартер вечерта на два нови Лајонс клубови, Лајонс Спиритус и LC Pre-Fighters. Вечерта помина во духот на Лајонизмот во винаријата на Хотел ТЦЦ Гранд П...

 • 14 / 03 / 2016
  Официјално потпишување на Меморандум за соработка во полето на хуманитарна работа

  Официјално потпишување на Меморандум за соработка во полето на хуманитарна работа

  Официјално потпишување на Меморандум за соработка во полето на хуманитарна работа помеѓу Leo Club IGNIS,Leo Phoenix,LEO Laurus,Leo Strumica и Leo Izgrev. Leo IGNIS has officially signed a Memorandum for cooperation in t...

 • 14 / 03 / 2016
  #ЗаЕЛИ , Ние дониравме, а вие?

  #ЗаЕЛИ , Ние дониравме, а вие?

  Leo Club IGNIS, together with 4 Leo Clubs from Macedonia: Leo Phoenix, Leo Laurus, Leo Strumica and Leo izgrev Stip hosted a Charity Event and gathered 16 870 denars = 275 EUR to help 7-year old girl named Eli whose hose...

 • 08 / 03 / 2016
  Честит 8-ми Март! ; Честит Интернационален ден на жената!

  Честит 8-ми Март! ; Честит Интернационален ден на жената!

  Честит 8-ми Март до сите припаднички на понежниот пол! Лео ИГНИС воедно го обележува и Интернационалниот ден на жената, со поддршка до сите постигнувања на жените ширум светот и се залага за полова еднаквост. Leo Club S...

 • 4 / 12 / 2015
  Турнир во пикадо

  Турнир во пикадо

  ЛК Пајко Маало организираше турнир во пикадо и хуманитарна забава со цел лекување на дете со синдром на аутизам во странство.Членовите од Лео Клуб ИГНИС учествуваа во турнирот со одличен тим под името ОГНЕНА СТРЕЛА. Тие ...

 • 4 / 12 / 2015
  Лео ИГНИС на НВО саем на волонтерство и активно граѓанство на град Скопје

  Лео ИГНИС на НВО саем на волонтерство и активно граѓанство на град Скопје

  Клубот Лео Скопје ИГНИС беше дел од НВО саемот за волонтерство и активно граѓанство на град Скопје, во организација на Волонтерски центар Скопје и соработка со Град Скопје. Лео ИГНИС беше претставен со свој штанд, каде и...

 • 3 / 12 / 2015
  Leo IGNIS Charter Night

  Leo IGNIS Charter Night

  На 3 декември Лео Клуб ИГНИС го одржаа нивниот Charter Night, каде членовите и раководството на клубот официјално и свечено ги положија нивните заклетви. Воедно, организираа и хуманитарна акција, при што ги замолија прис...

 • 28 / 12 / 2015
  Исполнување на Новогодишни желби :)

  Исполнување на Новогодишни желби :)

  Ги посетивме дечињата од Дневниот центар за деца на улица - Шуто Оризари и ги прашавме кога би знаеле дека Дедо Мраз ќе ги посети за Нова Година, што би му нарачале? :) Ги замоливме нивните желби да ги запишат на ливчиња...

 • 27 / 12 / 2015
  Стопли ме зимово

  Стопли ме зимово

  Лео ИГНИС собра многу топла облека во месеците ноември и декември со акцијата "Стопли ме зимово". На 28.12.2015 дониравме 8 кутии во Дневниот центар за деца од улица Шуто Оризари. Останатиот дел од облеката ќе биде донир...

 • 21 / 12 / 2015
  Донирање облека на чичко Љубе

  Донирање облека на чичко Љубе

  Членовите на Лео ИГНИС дознаа за чичко Љубе дека е фин и душевен човек, кој се што има и добива дели со неколкуте кучиња кои ги смета за негови миленици. Тој е бездомник и нема ниту едно парче облека освен тоа што го нос...

 • 19 / 12 / 2015
  Новогодишна акција

  Новогодишна акција "Купи производ +"

  Волонтерите од Лео Клуб ИГНИС собираат чоколади, чипсови и бомбони на акцијата "Купи производ +". Новогодишните пакетчиња за децата од Заводот за рехабилитација беа направени неколку дена подоцна. Вкупно се направија око...

 • 27 / 11 / 2015
  Прва хуманитарна забава на Лео ИГНИС

  Прва хуманитарна забава на Лео ИГНИС

  Лео скопје ИГНИС ја организираа нивната прва хуманитарна забава со цел да соберат средства за Пантелије Радојев од Штип, дете со синдром на аутизам, кому му е потребна трансплантација на матични клетки во специјалистичка...

 • 20 / 11 / 2015
  Црно-бел бал во Битола

  Црно-бел бал во Битола

  Претставници на Лео Клуб ИГНИС присуствуваа на хуманитарниот, гламурозен црно-бел бал, организиран од Лајонс Клуб Битола. Балот беше едно прекрасно искуство на кое се собраа средства за донација на 9 виолини за виолинист...

 • 14 / 11 / 2015
  Акција на ниво на Д132 Македонија за поддршка на светскиот ден на дијабетесот

  Акција на ниво на Д132 Македонија за поддршка на светскиот ден на дијабетесот

  Акција организирана на ниво на Лео Дистрикт 132 Македонија, со која го поддржува светскиот ден на дијабетесот. District 132 Macedonia supports World Diabetes Day....

 • 13 / 11 / 2015
  Хуманитарна забава во организација на Лео Клуб Аксиос по повод месец на дијабетесот

  Хуманитарна забава во организација на Лео Клуб Аксиос по повод месец на дијабетесот

  Членовите на Лео Клуб ИГНИС присуствуваа на хуманитарната забава на Лео Клуб Аксиос по повод месецот на дијабетес и Меѓународниот ден на дијабетесот, со што се вклучија во светската кампања за борба против дијабетесот. ...

 • 12 / 11 / 2015
  Обука на Зона А2 и Лео клубови

  Обука на Зона А2 и Лео клубови

  Обука за основите на Лајонизмот одржана од страна на Лајонс Клуб Кале, за Зона А2 и Лео клубовите, каде членовите можеа да осознаат повеќе информации за тековните настани во Лајонизмот, како и полињата во кои можат да по...

 • 31 / 10 / 2015
  Happy IGNIS Halloween

  Happy IGNIS Halloween

  Хуманитарна интерна забава одржана на западниот празник, Денот на вештерките, исполнета со многу дружба, насмевки и донации. The members of Leo Club IGNIS organized an internal charity event on Halloween day....

 • 26 / 10 / 2015
  Обука за борба против рак на дојката во соработка со Лео Феникс

  Обука за борба против рак на дојката во соработка со Лео Феникс

  Членовите на Лео ИГНИС присуствуваа на обука за борба против ракот на дојката, во соработка и коорганизација со Лео Феникс. Обуката беше одржана од страна на Владимир Томески, Анастасија Ристовска и доктор специјалист ин...

 • 22 / 10 / 2015
  Прв состанок на Лео Клуб Скопје Игнис

  Прв состанок на Лео Клуб Скопје Игнис

  Запознавање на членовите со дејноста и духот на Лео Клубовите ширум светот, како и правење идни планови на акција. Members of Leo Club IGNIS are getting to know each other, as well as getting to know the activities, v...